Wusthof

 

Історія компанії “Wusthof” почалася в 1871 році. Вперше про неї згадали в документах герцогства Берг, де йдеться про завод “ED. WUSTHOF DREIZACKWERK” у місті Золінген (Німеччина) У маленькому цеху працювало всього кілька ковалів. Зараз, через майже 150 років, на величезній фабриці в Золінген займаються однією справою більше трьохсот майстрів.

Названий бренд в честь прізвища засновника. Це сімейний бізнес, яким керує вже сьоме покоління. Кожен новий керівник компанії шанує сімейні традиції і намагається привнести щось нове, що дозволить йому надовго запам'ятатися в історії цього приголомшливого бренду. На даний момент фабрикою керують Harald Wusthof and Viola Wusthof. Вони акцентують особливу увагу на якість та лаконічному дизайні своїх товарів.

У 1985 році «Wusthof» зареєструвала свій товарний знак, який відображений на кожному їх виробі. Логотип із зображенням тризуба Посейдона символізує єдність форми, функціональності і найвищої якості. У 1960 році компанія була майже невідома за межами Європи. Керуючий брендом Вольфганг Вюстхоф доклав чимало зусиль для просування свого невеликого бізнесу. Він почав подорожувати по Америці з повним портфелем ножів. Він демонстрував високу якість кожного з них. Всі поїздки здійснювалися автобусами, тому це був довгий та трудомісткий процес. Але завдяки шаленому бажанню Вольфганга та  беззаперечній якості ножів, він все таки зміг привернути увагу кращих шеф-кухарів. А вони, в свою чергу, змогли в повній мірі оцінити всі позитивні моменти ножів Wusthof. За 30 років компанії вдалося завоювати хороші позиції на ринку Північної Америки. На сьогоднішній день 65% випущених на заводі ножів продаються саме в США.

Виробництво ножів Wusthof складається з безлічі етапів. Кожна модель ножа проходить стадію комп'ютерного моделювання, де розраховуються всі його характеристики, для отримання збалансованого ножа, який би ідеально лежав в руці. Клинки ножів Wusthof виковуються з цільного шматка високоякісної вуглецевої нержавіючої сталі та загартовуються при дуже високій температурі. Для виготовлення одного ножа необхідно виконати більш ніж 40 операцій. Рукоятки виготовляються з нековзкого пластика та мають безшовну конструкцію.

У 2010 році Wusthof представила нову технологію заточування ножів - PETEC (Pecision Edge Technology). Ідея якої полягає в лазерному моделюванні кута заточування, що виконується високоточними роботизованими комплексами. Завдяки цьому, леза ножів заточуються під кутом 20-28 градусів. Адже, чим менше кут, тим тонше лезо, що забезпечує надзвичайно високу початкову продуктивність різання. Така унікальна технологія початкової заточки дозволяє підтримувати гостроту леза і в домашніх умовах. На лезі кожного ножа Wusthof розташований індивідуальний код, який містить інформацію про те, коли саме він був виготовлений. Це є гарантією справжності купленого Вами ножа. У разі виявлення виробничого браку, зображення коду направляють на фабрику, де фахівці визначають, чи є даний ніж продукцією фабрики Wusthof. Простота форм, вигинів та колірна гамма настільки ідеально підібрані, що від кухонних ножів Wusthof важко відірвати погляд.

Асортимент ножів Wusthof дуже різноманітний. Кожен ніж має своє призначення - для чищення та нарізання овочів, оброблення м'яса або риби, нарізки хліба та інше. Залежно від дизайну використовуваних матеріалів і призначення - професійні, кухарські або побутові, ножі Wusthof поділяються на кілька колекцій. Також творці знаменитого бренду Wusthof передбачили всі аксесуари для заточування, правки та зберігання ножів.